Alkalmas hordók, bortároló tartályok nehezen eltávolítható szennyeződéseinek (szín,- és ízhibák, borkő) eltávolítására, borászati eszközök, tömlők tisztítására.
Alkalmazás és adagolás:
A vízben elkevert szerrel való tisztítást végezhetjük dörzsöléssel, vagy áztatással. A kezeléssel eltávolíthatjuk a hordók, tartályok esetleges szín,- és ízhibáit, de a kezelés legfontosabb célja, hogy a tároló edény PH semlegességét beállítsuk. A kezelés után a hordókat hagyjuk kiszáradni. Ha huzamosabb ideig nem használjuk a hordót, akkor célszerű például kénlappal azt lefertőtleníteni.
Borászati eszközök, tömlők tisztítására 1-2%-os oldat (10-20gramm / liter), nehezen eltávolítható szennyeződések eltávolítására 2-5%-os oldat (20-50gramm / liter) javasolt.