Kérdése van? Keressen minket bátran! +36709309591

Borélesztő Hideg- és Alkoholtűrő UVAFERM  20g
Borélesztő Hideg- és Alkoholtűrő UVAFERM 20g
870 Ft

Borélesztő Hideg- és Alkoholtűrő UVAFERM 20g

UVAFERM PM Hideg (6 celsius fok) és alkoholtűrő (17 tf%) borélesztő.
Rozé és fehér must, gyümölcscefre, aszú, szamorodni, pezsgő erjesztéséhez.


870 Ft
Egységár: 44 Ft/g
Részletek
Felhasználás: A szárított élesztőt 10x-es mennyiségű (azaz a 20g-ot 2 dl), 35-40 fokos hőmérsékletű, klórmentes vízben folyamatos keverés közben feloldjuk, majd 15 percig állni hagyjuk.

A cefréhez adás során ügyeljünk, hogy az élesztő oldat és a cefre hőmérsékletének különbsége ne haladja meg a 8 fokot.

Ha szükséges, szoktassuk az élesztőt. Azaz, a hideg cefre levével folyamatosan keverve csökkentsük az élesztő hőmérsékletét, de egy lépésben maximum 8 fokkal. Ha szükséges, 5 perc állás után ugyanezt megismételhetjük. Ez után az élesztőt a cefrelében jól elkeverve beoltjuk a cefrét.

A 20g-os csomag tartalma 50-100l cefréhez elegendő.
Hideg, erjedésben elakadt gyümölcscefrék: 30 g/hl
Pezsgőerjesztés: 20-30 g/hl
Borok erjedésleállása esetén: 30-50 g/hl
Tokaji borkülönlegességek: 20-40 g/hl
Adatok
Cikkszám:
Bor102Sz
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!