A "Romus" paradicsom közepes korai fajták közé tartozik, amelyeket a területen termesztésre ajánlunk. Nagy közepes méretű gyümölcscsoportokat alkot, amelyek átlagosan 110 és 125 g közöttiek. E fajta gyümölcse rendszeres, kerek alakú. Bőrük sima és étvágygerjesztő sárga színű. Az azonos színű hús rendkívül aromás és ízletes. Ezek a paradicsom a legjobb szendvicseket szeletelve vagy salátákkal apróra vágva.
A paradicsom termofil növények, ezért általában meleg szobában termesztett palántákból termesztik. A paradicsommagot tavasszal el lehet vetni konténerekbe vagy dobozokba. Az átültetést megelőzően az állandó helyszínen a palántákat meg kell keményíteni. Május második felében a tavaszi fagyok fennállásának veszélye után kívül kell szállítani. A "Remus" fajta, mint más paradicsomfajták, nem túl nehéz, tápanyagokban gazdag, áteresztő talajokat részesít előnyben. A napsütötte és meleg helyeken a legjobb gyümölcsöt viseli.