A "Perun" paradicsom, amely sárga, körte alakú, salátákhoz és körítéshez ideális gyümölcsöt termel, az üvegházakban, fűtetlen alagutakban és a nyílt területen termesztésre alkalmas fajta. Koktélos gyümölcsök édesek, tele lé, C-vitamin és béta-karotin. Ízletesek, mint egészséges, frissítő snack, és egészben hozzáadhatók a salátákhoz. 15 - 20 g tömegűek és bőséges, rendkívül díszes csokrokat alkotnak, amelyek 10-15 apró "körteből" állnak.
Kora tavasszal vetjük a koktélparadicsom magokat dobozokba és edényekbe. Május utolsó évtizedében átültethetsz jól fejlett palántákat legalább néhány pár levelével a mezőbe, így a fagy nem károsítja őket. A bájos "Perun" fajta gazdag növényeket termel minden közepesen termékeny, könnyű kerti talajban. Gyümölcse júliustól szeptemberig fogyasztásra kész.