Kezelési cél
A borászatban a mustok savtartalmának kiegészítésére (pH értékének csökkentésére) használjuk
savszegény évjáratokban. Az élelmiszeripar különféle területein a borkősavat ízesítő, savanyító,
komplexképző, antioxidáns és stabilizáló hatása miatt a gyártási technológia különböző fázisaiban
használhatjuk fel.
Adagolás és alkalmazás:
A kimért mennyiségű borkősavat néhány liter borban feloldjuk, majd a kezelendő bortételben egyenletesen
eloszlatjuk.
A borkősav az élelmiszeripar területén a megfelelő termelési gyakorlatnak megfelelően használható fel.
Tárolás:
Száraz, szagmentes helyiségben tárolandó. A felbontott csomagot azonnal szorosan zárjuk vissza.
Eltarthatóság:
A fenti feltételek mellett, bontatlan csomagolásban tárolva az anyag 3 évig megőrzi a minőségét