Kérdése van? Keressen minket bátran! +36709309591

Borkén 0.5 kg Zacskós
Borkén 0.5 kg Zacskós
1 470 Ft

Borkén 0.5 kg Zacskós

Cefre, must, bor kénezésére, csírátlanítására valamint élelmiszeripari tartósítószerként, antioxidánsként használható. Megakadályozza az enzimatikus oxidációt, valamint íz-, illat- és zamatképző, mert leköti az erjedés melléktermékeit, az aldehideket. Megakadályozza a savanyúság megbarnulását.


1 470 Ft
Egységár: 2,94 Ft/g
Részletek
Alkalmazás:
Cefre készítésekor:
A darált cefrére szórjuk, vagy darálás közben a borként apránként adagoljuk és elkeverjük.

A szőlő és a cefre állapota alapján 5-15 g/100 kg cefre borként adunk.
Must kénezése:
Musthoz csak akkor adjunk, ha a cefrét nem kezeltük le. A borkén megakadályozza a vadélesztők elszaporodását és ezáltal a nemes borélesztőtörzsek előbb jutnak uralomra, ezen kívül csökkentjük a borbetegségek fellépésének lehetőségét.

Egészséges termés, friss, édes must esetén 10g borkén / 1 hl must;
Kissé rohadt termés esetén, mikrobiológiailag veszélyeztetett mustokhoz 15 g borkén / 1 hl must;
Rothadt, penészes szemekből készített musthoz 20 g borkén / 1 hl must;
Friss must szállításakor 30 g borkén /1 hl must.
Bor, gyümölcsbor kénezése:
a borként fejtésekor kiválóan alkalmazhatjuk kénezésre. Gyenge kénezést 5-10 g borkén /1 hl bor- végezhetünk.

Első és második fejtéskor a száraz savas boroknál;
Második fejtéskor az édeskés, vagy lágy boroknál;
A darabban álló boroknál;
Harmadik fejtéskor az egészséges fiatal fehér-, siller-, és vörösboroknál, óboroknál.
Közepes kénezés:
20 g borkén /1 hl bor- végezhetünk

Első fejtéskor az édeskés, a nehezen tisztuló lágy boroknál;
Mérsékelten vagy erősen záptojásszagú boroknál;
Összegyűjtött seprő es aljboroknál;
Kezdődő borbetegségek esetén.
Minden egyes bortétel szabad kénessav-tartalmát meg kell mérni, és bortípustól, érleléstől, tárolási módtól függően 30-50 mg/l értékre be kell állítani. A hiányzó kénessavtartalmat mg/l-enként 0,2 g borkén / hl bor adagolásával tudjuk pótolni. A szükséges borként ajánlatos előbb kevés mustban, borban jól elkeverve feloldani, és úgy hozzáadni a nagyobb tételhez!


Savanyúságok
Káposztasalátához, vegyes savanyúsághoz (csalamádé), paprikához

5 literes üvegenként 2,5 g borként adagoljunk.
A savanyúság nem barnul meg, húsa kemény és ropogós marad!
A borként forró vízbe tenni nem szabad!
Adatok
Cikkszám:
Bor14FFSz
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!